Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 200.000 νεκροί ο τραγικός απολογισμός του πολέμου στη Συρία - Χιλιάδες άνθρωποι όμηροι του Ισλαμικού Κράτους

Πάνω από 200.000 νεκροί ο τραγικός απολογισμός του πολέμου στη Συρία - Χιλιάδες άνθρωποι όμηροι του Ισλαμικού Κράτους
Τη ζωή 202.354 ανθρώπων στοίχισαν τα τέσσερα χρόνια πολεμου
Πάνω από 200.000 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του πολέμου στη Συρία που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον Μάρτιο του 2011 υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί 202.354 άνθρωποι, από τους οποίους περισσότεροι από 130.000 ήταν εμπόλεμοι των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, «63.074 ήταν άμαχοι, από τους οποίους 10.377 παιδιά». «Από στους αντικαθεστωτικούς μαχητές, 37.324 ήταν σύροι αντάρτες και 22.624 μη σύροι τζιχαντιστές», διευκρίνισε. «Από την πλευρά του καθεστώτος, 44.237 στρατιώτες και 28.974 πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας, 624 μέλη της λιβανέζικης σιιτικής Χεζμπολάχ και 2.388 σιίτες που ήρθαν από άλλες χώρες, έχουν σκοτωθεί κατά τη σύγκρουση αυτή», πρόσθεσε.
Υπάρχουν επίσης 3.011 πτώματα που δεν έχουν αναγνωρισθεί. Ο απολογισμός, υπογραμμίζει ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, «είναι σίγουρα μεγαλύτερος από 200.000, καθώς είναι αδύνατο να εργασθούμε σε ορισμένες περιφέρειες που ελέγχονται από το καθεστώς ή από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να προστεθούν 300.000 άνθρωποι που βρίσκονται υπό κράτηση, από τους οποίους 20.000 θεωρούνται εξαφανισθέντες.
Εξάλλου χιλιάδες άνθρωποι, μαχητές και άμαχοι, έχουν συλληφθεί όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις που δρουν στη Συρία. Σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, «η διεθνής κοινότητα, μην καταφέρνοντας να οδηγήσει τους φονιάδες ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έδωσε ένα έμμεσο πράσινο φως για τους φόνους».
Εντωμεταξύ χθες ο ΟΗΕ αποφάσισε την αναστολή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του για τους πρόσφυγες της Συρίας η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στη Ρώμη, δεν θα μπορούσε να «συμβεί σε χειρότερη στιγμή» όπως ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Αντόνιο Γκουτέρες.
«Ο χειμώνας είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τους πρόσφυγες από τη Συρία και η αναστολή της επισιτιστικής βοήθειας θα έχεικαταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας. «Αυτό θα επηρεάσει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες προσφύγων και ειδικά τους πιο ευάλωτους που εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη διεθνή βοήθεια», πρόσθεσε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει το πρόγραμμα και να μην εγκαταλείψει τους «πρόσφυγες που λιμοκτονούν».
Η αναστολή του προγράμματος που ανακοινώθηκε λόγω έλλειψης κεφαλαίων, έχει ως συνέπεια να σταματήσει η προσφορά φαγητού για τα 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Ιορδανία, το Λίβανο, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τη σίτιση των προσφύγων απηύθυνε επείγουσα έκκληση, εξηγώντας ότι έχει άμεση ανάγκη ποσού 51 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τους πρόσφυγες της Συρίας τον μήνα Δεκέμβριο, ειδικά στο Λίβανο και την Ιορδανία, όπου πολλά παιδιά είναι ξυπόλητα και χωρίς επαρκή ρουχισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης