Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: «Λουκέτο» σε 461 hedge funds το α’ εξάμηνο του 2014 - Έτοιμο να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ του 2009

Bloomberg: «Λουκέτο» σε 461 hedge funds το α’ εξάμηνο του 2014 - Έτοιμο να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ του 2009
Πολλοί διαχειριστές hedge funds έχουν απογοητευτεί από τις αποδόσεις τους, αλλά και από την κυριαρχία των μεγάλων, γνωστών hedge funds στην αγορά
Με τον ταχύτερο ρυθμό από την οικονομική κρίση του 2009 κλείνουν φέτος τα hedge funds σηματοδοτώντας μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία τους.
Αναλυτικότερα, το α’ εξάμηνο του 2014, 461 hedge funds έβαλαν λουκέτο, σύμφωνα με έρευνα του Hedge Fund Research Inc., με το ινστιτούτο να σημειώνει πως αν ο ρυθμός διατηρήθηκε και το β’ τρίμηνο, τότε υπάρχει η πιθανότητα να ξεπεραστεί και το αρνητικό ρεκόρ του 2009, όταν συνολικά είχαν κλείσει 1.023 hedge funds.
Η τελευταία σε μια σειρά ρευστοποιήσεων ήταν αυτή του χαρτοφυλακίου που διαχειριζόταν ο Stephane Nicolas της Brevan Howard, συνολικού ύψους 630 εκατ. δολαρίων, καθώς μέσα στον Οκτώβριο έχασε το 4,3% της αξίας του.
«Τα περισσότερα hedge funds δεν έχουν σημειώσει κάποια ιδιαιτέρως θετική πορεία», σχολίασε στο Bloomberg, ο Stewart Massey, επικεφαλής αναλυτής της Massey Quick & Co., ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα κεφάλαια, ειδικότερα των μικρομεσαίων hedge funds, θα υποχωρήσουν σε τέτοιο βαθμό, που οι εταιρείες θα πρέπει να πάρουν την δύσκολη απόφαση για συντήρηση ή ρευστοποίησή τους.
Μεγάλο μέρος του προβλήματος προκύπτει από τα χαμηλά ποσοστά επιστροφής για τα hedge funds, τα οποία κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν το 2%.
Επιπλέον, τα μικρότερα ταμεία έχουν δεχτεί μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς στο παγκόσμιο επισφαλές οικονομικό περιβάλλον, οι επενδυτές κλίνουν προς μεγαλύτερα και πιο γνωστά ονόματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης