Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλό 13 μηνών ο κατασκευαστικός ΡΜΙ τον Νοέμβριο – Διαμορφώθηκε στις 59,4 μονάδες

Βρετανία: Σε χαμηλό 13 μηνών ο κατασκευαστικός ΡΜΙ τον Νοέμβριο – Διαμορφώθηκε στις 59,4 μονάδες
Μετριάστηκε η ανάπτυξη των νέων παραγγελιών, αν και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης παραμένει ισχυρή
Σε χαμηλό 13 μηνών διαμορφώθηκε ο κατασκευαστικός δείκτης ΡΜΙ τον Νοέμβριο και παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε ισχυρή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης μετριάστηκε για δεύτερο μήνα.
Σύμφωνα με τη Markit, καταγράφηκε η αργότερη επέκταση της κατασκευαστικής παραγωγής από τον Οκτώβριο του 2013, η ανάπτυξη των νέων παραγγελιών μετριάστηκε, ενώ η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον κλάδο παρέμεινε ισχυρή τον Νοέμβριο.
Ο κατασκευαστικός PMI διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στις 59,4 μονάδες από τις 61,4 τον Οκτώβριο, παραμένει ωστόσο πάνω από τις 50 μονάδες που καθορίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για 19 συνεχείς μήνες.
Ο κλάδος, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Τιμ Μουρ, παραμένει μια ισχυρή μηχανή ανάπτυξης για τη βρετανική οικονομία, όμως οι προοπτικές έχουν αναμφίβολα «παγώσει» από το καλοκαίρι.
Για τους επόμενους 12 μήνες οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις είναι εν γένει αισιόδοξες όσον αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης.
Ωστόσο, ορισμένες εξ αυτών σημειώνουν τις αβεβαιότητες εν όψει των γενικών εκλογών που βαρύνουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και επηρεάζουν τους πελάτες που προτίθενται να προχωρήσουν σε νέα έργα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης