Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Κίνηση τακτικής οι δηλώσεις Putin για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream

Βουλγαρία: Κίνηση τακτικής οι δηλώσεις Putin για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream
Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγωγό η Μόσχα, σύμφωνα με αναπλ. πρόεδρο της επιτροπής ενέργειας της Βουλγαρίας
Κίνηση τακτικής χαρακτηρίζει την απόφαση της Ρωσίας να αναθεωρήσει τη συμμετοχή της στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και να γίνει ανακατεύθυνση προς την Τουρκία, ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής ενέργειας της Βουλγαρίας, Martin Dimitrov.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ρώσου προέδρου Putin από την Τουρκία, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, Recep Tayyip Erdogan, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος στην βουλγαρική ακτή και ότι είναι υποχρεωμένη να αναθεωρήσει τη συμμετοχή της στο έργο, ο M. Dimitrov σημείωσε ότι η Ρωσία δεν εννοεί ότι θα εγκαταλείψει το έργο και ότι πρόκειται για τακτική κίνηση.
Πρόσθεσε δε, ότι μια ανακατεύθυνση του σχεδιαζόμενου αγωγού προς την Τουρκία θα καθιστούσε το έργο οικονομικά ασύμφορο, συμπληρώνοντας ότι η κίνηση αυτή στοχεύει να ασκήσει πιέσεις στη Βουλγαρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σημειώνεται ότι ο αγωγός South Stream, δυναμικότητας 63 δισ. κυβικών μέτρων, θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα, εκτεινόμενος από τη Ρωσία μέχρι χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ουγγαρία, η Σερβία, η Σλοβενία και η Αυστρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης