Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση του Reuters: Στις 5 Μαρτίου του 2015 και όχι στις 4 Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει η ΕΚΤ πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων

tags :
Δημοσκόπηση του Reuters: Στις 5 Μαρτίου του 2015 και όχι στις 4 Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει η ΕΚΤ πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ του Δεκεμβρίου δεν αναμένεται να ληφθεί καμία δράση από την ΕΚΤ...
Στις 5 Μαρτίου του 2015 - και όχι νωρίτερα - θα πρέπει να αναμένεται η μεγάλη κίνηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τις θέσεις των αναλυτών και των οικονομολόγων που παρουσιάζει το Reuters, σιγά σιγά καλλιεργείται το έδαφος για την έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, σε μια ύστατη απόπειρα για την τόνωση της αναιμικής ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει πως κατά πάσα πιθανότητα η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου του 2015.
Και αυτό γιατί σε ό,τι αφορά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ - τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 - θεωρείται ότι είναι νωρίς για να αποφασιστεί πρόσθετη δράση...
"Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ του Δεκεμβρίου δεν αναμένεται να ληφθεί καμία δράση από την ΕΚΤ", αναφέρει η πλειοψηφία των αναλυτών που συμμετείχε στη δημοσκόπηση του Reuters.
Yπενθυμίζεται εδώ ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τον μήνα Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί για τις 4 του μηνός, δηλαδή εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης