Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Υποχώρηση του πετρελαίου κάτω από τα 60 δολάρια θα απαιτήσει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Υποχώρηση του πετρελαίου κάτω από τα 60 δολάρια θα απαιτήσει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία
Κοντά στο 10% εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στο πρώτο τέταρτο του 2015
Πιθανή θεωρεί την παραμονή των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με την πρώτη αναπληρώτρια διοικήτρια, Κσενίβα Γιουντάγεβα, να σημειώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του ΟΠΕΚ το σενάριο που φαίνεται να κυριαρχεί είναι αυτό της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.
Αν η τιμή του πετρελαίου υποχωρήσει μακροπρόθεσμα κάτω από αυτή την τιμή, τότε όπως σημείωσε η Γιουντάγεβα θα απαιτηθούν διαρθρωτικές αλλαγές στη ρωσική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των εισαγόμενων προϊόντων και της διαφοροποίησης των εισαγωγών.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει φθάσει ακόμη το υψηλό πληθωρισμού καθώς οδεύει στο 10% και πρόσθεσε ότι οι ξένοι εμπορικοί περιορισμοί και η διολίσθηση του ρουβλίου ήταν οι κύριοι παράγοντες που δημιούργησαν πληθωρισμό.
Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί στο 8,9%, ενώ είναι ακόμη υψηλότερος στα προϊόντα τροφίμων (12%), ανέφερε η αναπλ. διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας, προβλέποντας μάλιστα ότι ο πληθωρισμός θα υπερβεί το 9% μέχρι το τέλος του 2014 για να φθάσει κοντά στο 10% στο πρώτο τέταρτο του 2015.
Πρόσθεσε ακόμη ότι το ρούβλι έχει διολισθήσει έναντι του δολαρίου κατά 40% και περίπου 30% έναντι του ευρώ, σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης