Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ευχή ή κατάρα για την ΕΚΤ η φθηνότερη ενέργεια; Πως θα επηρεαστεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

tags :
Bloomberg: Ευχή ή κατάρα για την ΕΚΤ η φθηνότερη ενέργεια; Πως θα επηρεαστεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη
Η ΕΚΤ πρέπει να κρίνει πως θα επηρεαστούν οι προοπτικές του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου
Ευχή ή κατάρα η φθηνότερη ενέργεια;
Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με φόντο τη ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα πρέπει να κρίνουν πως θα επηρεαστούν οι προοπτικές του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η «βουτιά» κάτω από τα 65 δολ. το βαρέλι, προκαλεί ακόμη ισχυρότερες πιέσεις στις τιμές καταναλωτή, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Ήδη ο διοικητής της γερμανικής Bundesbank, Jens Weidmann, σηματοδότησε πως η τιμή του πετρελαίου αποτελεί βασικό σημείο στη συζήτηση για την ποσοτική χαλάρωση (QE) από την ΕΚΤ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η πτώση στο ενεργειακό κόστος, αποτελεί ένα μίνι «πακέτο στήριξης», άρα δεν χρειάζονται νέα μέτρα από την ΕΚΤ.
Ωστόσο η αντίθετη άποψη, την οποία υποστηρίζουν ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi και ο επικεφαλής οικονομολόγος Peter Praet, αναφέρει ότι τα σοκ στις τιμές ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στην οικονομία.
Σύμφωνα με τον Holger Sandte, επικεφαλής αναλυτή της Nordea Markets για την Ευρώπη, η απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του πετρελαίου, καθιστά μια δυναμική δράση από την ΕΚΤ ακόμη πιο πιθανή.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης