Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αμετάβλητος στις 49 μονάδες διατηρήθηκε ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Νοέμβριο

Ιταλία: Αμετάβλητος στις 49 μονάδες διατηρήθηκε ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Νοέμβριο
Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα παρέμεινε κάτω από το κατώφλι ανάπτυξης των 50 μονάδων ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Νοέμβριο
Στις 49 μονάδες, χαμηλά 17μήνου, διατηρήθηκε ο μεταποιητικός δείκτης PMI στην Ιταλία τον Νοέμβριο, προβληματίζοντας τους αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν ενίσχυση στις 49,5 μονάδες.
Παρά την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που υποδηλώνει μια φθίνουσα πορεία της εσωτερικής κατανάλωσης.
Επιπλέον, ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2013, εγείροντας εκ νέου προβληματισμούς για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας.
«Ο αμετάβλητος μεταποιητικός PMI στις 49 μονάδες δείχνει μια περαιτέρω αποδυνάμωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ιταλία τον Νοέμβριο», ανέφερε ο Phil Smith, οικονομικός αναλυτής της Markit.
«Η αυξανόμενη ζήτηση από το εξωτερικό δεν κατάφερε να ισοσκελίσει την πτώση της εγχώριας αγοράς, ενώ η μείωση των νέων παραγγελιών συνεπάγεται και την υποχώρηση της παραγωγής», σημειώνει επίσης ο Smith, ο οποίος καταλήγει πως «τα αποτελέσματα είναι, επίσης, αρνητικά για την αγορά εργασίας, με τον κλάδο να γίνεται ολοένα και πιο ανήσυχος λόγω της αδύναμης ζήτησης, ενώ οι θέσεις εργασίας μειώνονται με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και πάνω από 12 μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης