Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε υψηλά 7ετίας ο μεταποιητικός τομέας τον Νοέμβριο – Στις 54,7 μονάδες ο δείκτης PMI

Ισπανία: Σε υψηλά 7ετίας ο μεταποιητικός τομέας τον Νοέμβριο – Στις 54,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Η αύξηση της παραγωγής και οι νέες παραγγελίες δίνουν ώθηση στον τομέα
Σε υψηλά επταετίας διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός τομέας τον Νοέμβριο, με την αύξηση της παραγωγής και τις νέες παραγγελίες να δίνουν ώθηση στον κλάδο, ο οποίος κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η κρίση.
Ειδικότερα ο μεταποιητικός δείκτης PMI στην Ισπανία, που καταρτίζει η Markit, αυξήθηκε τον Νοέμβριο στις 54,7 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007, χάρη στη δυναμική ενίσχυση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών και έναντι των 52,6 μονάδων που είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο.
«Αυτή η αύξηση καταδεικνύει την ισχυρή ενδυνάμωση του κλάδου, την πιο δυναμική από τον Ιούνιο του 2007», σημειώνει η Markit.
Ο ρυθμός επέκτασης ήταν ο πιο γρήγορος των τελευταίων σχεδόν επτάμισι ετών και η παραγωγή αυξήθηκε αδιαλείπτως κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών.
Ως αποτέλεσα, η απασχόληση ενισχύθηκε με τον πιο γρήγορο ρυθμό έναντι των προηγούμενων μηνών, με την έκθεση να καταδεικνύει ότι ο δείκτης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης ήταν ίδιος με αυτόν που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2007.
«Τόσο η παραγωγή όσο και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με ρυθμό που είχαν να καταγραφούν πριν την οικονομική κρίση, ενώ και ο δείκτης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης ήταν επίσης πολύ ισχυρός», σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, Άντριο Χάρκερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο μεταποιητικός κλάδος της Ισπανίας δεν επηρεάστηκε από τις ανησυχίες που προέκυψαν σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης