Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός Darren Wilson, που σκότωσε τον 18χρονο Mike Brown

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός Darren Wilson, που σκότωσε τον 18χρονο Mike Brown
O Wilson είχε δηλώσει ότι είχε αισθανθεί σαν πεντάχρονο αγόρι μπροστά στον Mike Brown
Ψήγματα αυταπάρνησης επιχειρεί να προσδώσει στην παραίτησή του ο Darren wilson, που στις 9 Αυγούστου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 18χρονο Αφροαμερικανό, Mike Brown, στο Ferguson του Μιζούρι.
Η ανακοίνωση της παραίτησης του 28χρονου λευκού αστυνομικού που δήλωσε αμετανόητος για την πράξη του σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Τζορτζ Στεφανόπουλο, έγινε από τον δικηγόρο του στην τοπική εφημερίδα του Σεντ Λούις «St Louis Post-Dispatch newspaper».
«Ήταν το δυσκολότερο πράγμα που υποχρεώθηκε να κάνει ο Γουίλσον στη ζωή του» σημείωσε ο δικηγόρος, επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του έλαβε αυτή την απόφαση για να μη θέσει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων συναδέλφων του αστυνομικών, που δέχονται απειλές, κυρίως, μετά την δικαστική απαλλαγή του Γουίλσον για το θάνατο του Μάικ Μπράουν.
Για πολλούς, ωστόσο, στο Φέργκιουσον ήταν ζήτημα χρόνου η παραίτηση του αστυνομικού που έχει με την πράξη και τις δηλώσεις του ξεσηκώσει τη γενική κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στην πολιτεία του Μιζούρι.
Ο Wilson στις 9 Αυγούστου είχε πυροβολήσει στην περιοχή Ferguson στα περίχωρα του Σεντ Λούις τον νεαρό Αφροαμερικανό υποστηρίζοντας ότι του επιτέθηκε ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Mike Brown είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια του δείχνοντας ότι ήταν άοπλος.
Στο γράμμα της παραίτησής του που δημοσιεύει η εφημερίδα του Σεντ Λούις ο Wilson γράφει:
«Μου είπαν ότι η παραμονή μου στο αστυνομικό σώμα θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και των συναδέλφων μου στο Φέργκιουσον, κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψω. Περίμενα μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων για να κάνω γνωστή τη δική μου απόφαση να παραιτηθώ.
Είχα την ελπίδα ότι θα μπορούσα να aper published συνεχίσω να υπηρετώ στην αστυνομία αλλά η ασφάλεια των άλλων αστυνομικών και της κοινότητας προέχει και υπερτερεί σε σημασία για μένα.
Ελπίζω η παραίτησή μου να επιτρέψει την καλύτερη επούλωση των πληγών της κοινότητας».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Wilson είχε δηλώσει ότι είχε αισθανθεί σαν πεντάχρονο αγόρι μπροστά στον Mike Brown, τον οποίο παρομοίασε με τον σούπερ ήρωα Χαλκ όπως ισχυρίστηκε ότι τον άρπαξε και τον πέταξε ο 18χρονος με αποτέλεσμα να πυροβολήσει επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης