Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vladimir Putin: "Μας ευνοεί η απόφαση του ΟΠΕΚ"

tags :
Vladimir Putin:
Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι σίγουρος πως η πετρελαϊκή αγορά θα σταθεροποιηθεί τον χειμώνα
Η απόφαση του OPEC να αφήσει αμετάβλητη την πετρελαϊκή παραγωγή ταιριάζει στη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin, όπως μετέδωσε ρωσικό πρακτορείο.
Η δήλωση έγινε μετά την απόφαση από τα 12 κράτη-μέλη του OPEC  να διατηρήσουν το όριο της παραγωγής αμετάβλητο στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Το αποτέλεσμα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου ήταν ακαριαίο, καθώς οι τιμές του brent διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των 72 δολαρίων ανά βαρέλι, για πρώτη φορά από τα μέσα του 2010.
«Αυτό γενικώς μας ταιριάζει και δεν βλέπουμε κάτι ιδιαίτερο σε αυτό», τόνισε ο Putin, αναφερόμενος στην απόφαση του OPEC.
Ο Putin, ο οποίος συνάντηση το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Total, Patrick Pouyanne, δήλωσε πως ήταν σίγουρος ότι η πετρελαϊκή αγορά θα σταθεροποιηθεί τον χειμώνα.
Παράλληλα, το ρούβλι υποχωρησε σε ιστορικό χαμηλό, μετά την κατάρρευση των τιμών στο πετρέλαιο.
Η συνεχής πτώση των τιμών πετρελαίου, αποτελεί σημαντικό ρίσκο για τη Ρωσία, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως, καθώς ο προϋπολογισμός της στηρίζεται στις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου για τα μισά περίπου από τα ετήσια έσοδά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης