Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου κατά του φονταμεταλισμού και της τρομοκρατίας - Erdogan: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Δύση

Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου κατά του φονταμεταλισμού και της τρομοκρατίας - Erdogan: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Δύση
«Kλειδί» για να σταματήσουν οι διώξεις από τους Ισλαμιστές μαχητές είναι να καταπολεμηθεί η πείνα και η φτώχεια
Έκκληση να σταματήσουν όλες οι μορφές θρησκευτικού φανατισμού πραγματοποίησε από την Τουρκία, ο Πάπας Φραγκίσκος.
Μάλιστα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, T. Erdogan τόνισε ότι το «κλειδί» για να σταματήσουν οι διώξεις από τους Ισλαμιστές μαχητές είναι να καταπολεμηθεί η πείνα και η φτώχεια, ενώ εκτίμησε ότι η «βία των τρομοκρατών» δεν εμφανίζει σημάδια ύφεσης.
«Είναι δίκαιο, πάντα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου, να σταματήσει κάποιον που του επιτίθεται άδικα» είπε ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας.
Ο Πάπας, ο οποίος ήταν και ο πρώτος επίσημος καλεσμένος του Erdogan στο νέο προεδρικό παλάτι, κάλεσε τις διαφορετικές πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για διαθρησκειακό διάλογο «ώστε να σταματήσουν όλες οι μορφές φονταμενταλισμού και τρομοκρατίας, οι οποίες τόσο πολύ υποβιβάζουν την αξιοπρέπεια κάθε άντρα και κάθε γυναίκας και εκμεταλλεύονται τις θρησκείες».
Την ίδια ώρα, ο Πάπας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι όλοι οι πολίτες -Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Χριστιανοί- να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριψε τόσο την ισλαμοφοβία όσο και την τρομοκρατία, καθώς και τα «δυο μέτρα και δύο σταθμά» που τηρεί σε πολλές περιπτώσεις η Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης