Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τις αρχές της Ε.Ε. η Βρετανία - «Φρένο» στους Ευρωπαίους μετανάστες βάζει ο πρωθυπουργός Cameron

tags :
Απομακρύνεται από τις αρχές της Ε.Ε. η Βρετανία - «Φρένο» στους Ευρωπαίους μετανάστες βάζει ο πρωθυπουργός Cameron
Ευρωσκεπτικιστική στροφή από τον Cameron υπό τον φόβο εκλογικής νίκης του Farage
(upd)«Φρένο» στην εισροή μεταναστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να βάλει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, πρωτοβουλία η οποία τονίζει την ευρωσκεπτικιστική στροφή της κυβέρνησης.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσιάσε σήμερα τις προτάσεις του σχετικά με τον περιορισμό της μετανάστευσης στη χώρα από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επιδιώκει να κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων λίγους μόλις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον Cameron, όποιος μετανάστης δεν βρίσκει δουλειά στη Βρετανία εντός έξι μηνών, θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα. 
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το μεταναστευτικό αποτελεί την κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχεται πιέσεις, ώστε να υιοθετήσει μια πιο σκληρή τακτική πάνω στο θέμα.
Πολλοί από τους Συντηρητικούς βουλευτές έχουν εκφράσει τους φόβους τους σχετικά με την αύξηση της δημοτικότητας του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), του Nigel Farage.
Οι κανόνες της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ΕΕ, προβλέπουν ότι οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε οποιαδήποτε χώρα του μπλοκ.
Βάσει αυτής της αρχής, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της ΕΕ καταφθάνουν στην Βρετανία, η οποία θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περίπου 228.000 άτομα μετακόμισαν στη Βρετανία φέτος μέχρι τον Ιούνιο, γεγονός που ασκεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην κυβέρνηση Cameron, όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης