Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Εύθραυστη και αδύναμη η ανάκαμψη στην ευρωζώνη - Προσοχή στο κυνήγι των αποδόσεων

tags :
ΕΚΤ: Εύθραυστη και αδύναμη η ανάκαμψη στην ευρωζώνη - Προσοχή στο κυνήγι των αποδόσεων
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι παραμένει η πρόκληση της διατηρησιμότητας του δημοσίου χρέους
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη και αδύναμη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΚΤ το συστημικό stress στην ευρωζώνη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της κρίσης το 2007.
Παρόλα αυτά, η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη παραμένει αδύναμη, εύθραυστη και άνιση, γεγονός που κρύβει χρηματοπιστωτικούς κινδύνους, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παγκόσμιο κυνήγι αποδόσεων.
Όπως προειδοποιεί η ΕΚΤ, το επενδυτικό κυνήγι των αποδόσεων, μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Παράλληλα η κεντρική τράπεζα τονίζει ότι παραμένει η πρόκληση της διατηρησιμότητας του δημοσίου χρέους.
Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, τόνισε ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις ενδεχομένως να προκαλέσουν αντιστροφή του ρίσκου.
Προειδοποίησε επίσης ότι η αισιοδοξία που επικρατεί στις αγορές, δεν αντανακλά το οικονομικό outlook.
O Constancio, κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή όσον αφορά το «σκιώδες» τραπεζικό σύστημα, ενώ προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve, μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης