Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής δεν θα έχει αποτέλεσμα στην οικονομία

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής δεν θα έχει αποτέλεσμα στην οικονομία
Οι πληθωριστικοί κίνδυνοι μιας ποσοτικής χαλάρωσης σε μια χώρα με ένα μη αποθεματικό νόμισμα είναι ιδιαίτερα υψηλοί
Χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής δεν θα έχει αποτέλεσμα στη Ρωσία, καθώς το ρούβλι είναι ένα μη αποθεματικό νόμισμα, τόνισε o αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Vasily Pozdyshev.
Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, η διοικήτρια της Τράπεζας της Ρωσίας είχε σημειώσει ότι η κεντρική τράπεζα είναι θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη νομισματική χαλάρωση από το δεύτερο ήμισυ του 2015 και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν σοβαρά σοκ.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής διοικητής σε σημερινές δηλώσεις του σημείωσε ότι οι πληθωριστικοί κίνδυνοι μιας ποσοτικής χαλάρωσης με ένα μη αποθεματικό νόμισμα, όπως το ρούβλι, είναι εξαιρετικά υψηλοί.
Πρόσθεσε δε, ότι τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης λειτουργούν πολύ καλά σε οικονομίες με αποθεματικά νομίσματα και επομένως η κεντρική τράπεζα μιας τέτοιας χώρας μπορεί να πλημμυρίσει την οικονομία με μια μεγάλη ποσότητα χρήματος.
Σύμφωνα με τον Vasily Pozdyshev, όσο περισσότερο χρήμα διοχετεύεται στην οικονομία μιας χώρας με μη αποθεματικό νόμισμα, τόσο περισσότερα κεφάλαια θα κατευθυνθούν προς αποθεματικά νομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης