Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (EKT): Χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν τα μέτρα - Δεν αρκεί η νομισματική πολιτική - Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις

tags :
Draghi (EKT): Χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν τα μέτρα - Δεν αρκεί η νομισματική πολιτική - Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις
Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί
Σήμα αναμονής έστειλε σήμερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, την ώρα είναι αυξημένες οι προσδοκίες για μια απόφαση αγοράς ομολόγων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Φινλανδίας, ο Draghi επανέλαβε ότι απαιτείται χρόνος για να αποτιμηθεί η επίδραση των μέτρων που έχει ανακοινώσει ήδη η ΕΚΤ, μεταξύ των οποίων η αγορά καλυμμένων ομολόγων και ABS.
Τόνισε ωστόσο, ότι αν χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση του χαμηλού πληθωρισμού, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έχει αποφασίσει ομόφωνα ότι θα αναλάβει δράση, στο πλαίσιο του καταστατικού.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει πολύ χαμηλός, τόνισε ο Draghi, στο 0,4% τον Οκτώβριο.
Με φόντο την πτώση στις τιμές του πετρελαίου, ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα τους επόμενους μήνες, πριν αυξηθεί σταδιακά τη διετία 2015-2016.
Σύμφωνα με τον Draghi, τρεις είναι οι απειλές κατά της ανάκαμψης στην ευρωζώνη:
Η ανεργία, η έλλειψη παραγωγικότητας και η έλλειψη δομικών μεταρρυθμίσεων.
Ο Draghi τόνισε ότι η οικονομία της ευρωζώνης χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να μπει σε τροχιά ανάκαμψης, τονίζοντας ότι δεν αρκεί η νομισματική πολιτική .
«Πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος. Όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί», υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Καλώντας τις χώρες της ευρωζώνης να προστατεύσουν την ένωση, ο Draghi τόνισε ότι το να μοιράζονται το ίδιο νόμισμα, δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν οι ενστάσεις των ευρωσκεπτικιστών.

Πρώτη ενημέρωση: 11:26, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης