Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Τρύπα» 3,7 δισ. ευρώ στην εξαγωγική δραστηριότητα λόγω των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

Ιταλία: «Τρύπα» 3,7 δισ. ευρώ στην εξαγωγική δραστηριότητα λόγω των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας
Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Boccconi για το πλήγμα της ιταλικής οικονομίας από τις κυρώσεις στην Ρωσία 
Στα 3,7 δισ. ευρώ θα μπορούσε να ανέλθει το πλήγμα της ιταλικής οικονομίας, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Δύση στην Ρωσία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Bocconi, που εδρεύει στο Μιλάνο.
Η μελέτη παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη, στο ρωσο-ευρωπαϊκό οικονομικό forum στο Μιλάνο και αντανακλά την επίδραση των γεωπολιτικών εντάσεων στην ιταλική εξαγωγική δραστηριότητα.
«Οι επιπτώσεις των κυρώσεων και, αντίστοιχα, η απουσία ανάπτυξης αυξάνει την απώλεια των εξαγωγών προς τη Ρωσία στο ποσό που εκτιμάται σε περίπου 3,7 δισ. ευρώ σε διάστημα δύο ετών (2014-2015), καθώς οι εξαγωγές προς τη Ρωσία αναμένεται να μειωθούν κατά 17% το 2014 συνολικά και κατά 21 % το 2015, ήτοι κατά 0,5% των συνολικών εξαγωγών της Ιταλίας», αναφέρει η μελέτη.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το α’ εξάμηνο του 2014 οι ιταλικές εξαγωγές προς την Ρωσία συρρικνώθηκαν κατά 8,9% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2013, κυρίως ως αποτέλεσμα του ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων
Το φόρουμ του Μιλάνο επικεντρώνεται στις επενδύσεις στη Ρωσία δεδομένων των σύγχρονων γεωπολιτικών συνθηκών και στα IPO στη ρωσική αγορά, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης των ρωσο- ευρωπαϊκών σχέσεων στο νέο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης