Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισλαμικό Κράτος: Εκτέλεσε στη Μοσούλη δύο γυναίκες, πρώην υποψήφιες του ιρακινού Κοινοβουλίου

Ισλαμικό Κράτος: Εκτέλεσε στη Μοσούλη δύο γυναίκες, πρώην υποψήφιες του ιρακινού Κοινοβουλίου
Αν και οι δύο γυναίκες αποκήρυξαν το πολιτικό τους παρελθόν, το ισλαμικό δικαστήριο διέταξε την εκτέλεσή τους βασιζόμενο στη «σαρία»
Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να εκκαθαρίζει τους εν δυνάμει αντιπάλους του στην πόλη Μοσούλη.
Χθες, Τρίτη, οι μαχητές του εκτέλεσαν δύο γυναίκες που ήταν υποψήφιες στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Απριλίου, μια πρακτική που έχει χρησιμοποιηθεί και για άλλους πολιτικούς ή ακτιβιστές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες αποκήρυξαν το πολιτικό τους παρελθόν σε ένα τζαμί στην πόλη, ο δικαστής του ισλαμικού δικαστηρίου της πόλης, που δημιουργήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, δεν αποδέχθηκε τη μετάνοιά τους και διέταξε τη σύλληψή τους πριν από τρεις εβδομάδες, βασιζόμενο στη «σαρία».
Σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στη Μοσούλη, σήμερα, Τετάρτη, αναφέρεται ότι «ένοπλοι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν τις δύο πρώην υποψήφιες στη Μοσούλη, μετά την απαγγελία της θανατικής ποινής από το ισλαμικό δικαστήριο».
Το έγκλημα έλαβε χώρα στην περιοχή Αλ Φαϊσαλιάχ, στα ανατολικά της Μοσούλης.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος στρέφεται εναντίον γυναικών, που έχουν συμμετάσχει ενεργά στην πολιτική ζωή.
Τον Σεπτέμβριο, μια ακόμη γυναίκα, η Σαμίρα Σαλέχ αλ Νουαμί, γνωστή δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μοσούλη, εκτελέστηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας της επαρχίας Νινευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης