Τελευταία Νέα
Διεθνή

Santander: Θυγατρική της αγοράζει χαρτοφυλάκιο καταναλωτικών δανείων από τη Scotiabank, αντί 240 εκατ. ευρώ

Santander: Θυγατρική της αγοράζει χαρτοφυλάκιο καταναλωτικών δανείων από τη Scotiabank, αντί 240 εκατ. ευρώ
Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση της βάσης πελατών της
Την αγορά χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων, αντί 4,1 δισ. πέσο (περί τα 240 εκατ. ευρώ), συμφώνησε η μεξικανική θυγατρική της Santander με τη Scotiabank, προκειμένου να επεκτείνει τη βάση πελατών της.
Σε ανακοίνωσή της η Santander Mexico αναφέρει ότι η απόκτηση αυτών των δανείων α συμβάλει στην ανάπτυξη του στρατηγικού χαρτοφυλακίου της και στη βελτίωση της θέσης της στον τομέα των προσωπικών δανείων.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που φθάσαμε σε μια συμφωνία για την απόκτηση αυτού του χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων από την Scotiabank, η οποία είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας, που επικεντρώνεται σε αυτό το εξαιρετικά κερδοφόρο προϊόν», επισήμανε ο πρόεδρος της Santander Mexico, Μάρκος Μαρτίνες.
Η τράπεζα εκτιμά ότι η μεταβίβαση αυτού του χαρτοφυλακίου θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ενώ υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.
Σημειώνεται ότι ο χρηματοπιστωτικός όμιλος Santander Mexico, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα, μετά την BBVA Bancomer και τη Ciitgroup Banamex, διαχειρίζεται κεφάλαια 930,4 δισ. πέσο (54,59 δισ. ευρώ), έχει περισσότερους από 11 εκατ. πελάτες, 1.042 υποκαταστήματα και περίπου 15.404 υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης