Τελευταία Νέα
Διεθνή

Samsung: Πωλεί τέσσερις θυγατρικές της στη Hanhwa – Στο 1,38 δισ. ευρώ το συνολικό τίμημα

tags :
Samsung: Πωλεί τέσσερις θυγατρικές της στη Hanhwa – Στο 1,38 δισ. ευρώ το συνολικό τίμημα
Πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χημικό, αλλά και αμυντικό τομέα
Στην πώληση τεσσάρων θυγατρικών της, που παράγουν χημικά και αμυντικά προϊόντα, στην επίσης νοτιοκορεατική εταιρεία Hanhwa, προχωρεί η Samsung, αντί τιμήματος 1,38 δισ. ευρώ.
Ο τεχνολογικός γίγαντας θα πωλήσει στον δέκατο μεγαλύτερο όμιλο της χώρας ποσοστό 32,4% της αμυντικής εταιρείας Samsung Techwin και επιπλέον 57,6% της Samsung General Chemicals, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Samsung από την έδρα του στη Σεούλ.
Η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη δύο θυγατρικές, τις Samsung Thales και Samsung Total Petrochemicals, οι οποίες αυτομάτως θα αποτελούν ιδιοκτησία των εταιρειών που θα πωληθούν στην Hanhwa.
Το διοικητικό συμβούλιο της Hanhwa ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία, αν και οι πωλήσεις των εταιρειών θα ισχύσουν το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Σημειώνεται ότι η Samsung Techwin κατασκευάζει κινητήρες για αεροπλάνα και έχει συμμετοχή 10% στην Korea Aerospace Industries, τον μοναδικό κατασκευαστή στρατιωτικών αεροσκαφών της Νοτίου Κορέας.
Οι πωλήσεις αυτές αποτελούν μέρος της αναδιάρθρωσης της Samsung, μια διαδικασία που επιταχύνεται λόγω της κακής υγείας του προέδρου της Samsung Electronics και ανώτατου άρχοντα του ομίλου, ο Lee Kun Hee.
Ο μεγιστάνας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Μάιο, που τον κράτησε αναίσθητο για μήνες, ενώ ακόμη και τώρα η ακριβής κατάσταση της υγείας του είναι άγνωστη, αν και εκτιμάται ότι παρουσιάζει σοβαρές κινητικές δυσκολίες και δεν μπορεί να ανακτήσει την ομιλία του.
Το περιστατικό πυροδότησε σωρεία εικασιών σχετικά με το μέλλον του ομίλου Samsung, τον μεγαλύτερο στη Νότια Κορέα, με 270.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1938 και διοικείται έκτοτε από την οικογένεια Lee.
Ο γιος του, Lee Jay-Yong, ο οποίος σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας, θεωρείται ο πιο πιθανός υποψήφιος για τη διαδοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης