Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νιγηρία: Η νομισματική πολιτική στο προσκήνιο, το νάιρα διαπραγματεύεται κοντά στα ιστορικά χαμηλά

Νιγηρία: Η νομισματική πολιτική στο προσκήνιο, το νάιρα διαπραγματεύεται κοντά στα ιστορικά χαμηλά
Το τοπικό νόμισμα της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού της Αφρικής έχει χάσει το 10% της αξίας του από την αρχή του 2014
Αβέβαιο παραμένει το μέλλον του τοπικού νομίσματος της Νιγηρίας, του νάιρα, εν όψει της σημερινής συνάντησης της κεντρικής τράπεζας της Νιγηρίας, με αντικείμενο την νομισματική πολιτική που ακολουθείται.
Το νόμισμα της μεγαλύτερης οικονομίας της αφρικανικής ηπείρου έχει χάσει το 10% της αξίας του από την αρχή του έτους, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή, 21/11, διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας του.
Η νιγηριανή οικονομία βασίζεται κατά κύριο λόγο στο πετρέλαιο, καθώς η χώρα είναι μία από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς παγκοσμίως, ενώ ως αποτέλεσμα η συνεχής πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού» έχει αποτελέσει βαρύ πλήγμα για την οικονομία.
Το νάιρα έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, πιέσεις, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται και τις οποίες η τράπεζα καλείται τώρα να αντιμετωπίσει, παρότι τα πράγματα εξομαλύνθηκαν κάπως μετά την στροφή στις εξαγωγικές αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.
Σημειώνεται ότι το νόμισμα διαπραγματεύεται τώρα στα 177,05 έναντι του δολαρίου, σε οριακά καλύτερα επίπεδα από την Παρασκευή, όταν και έπεσε στα 177,2 έναντι του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης