Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Στα 5.459 ανήλθαν τα θύματα του ιού Έμπολα, ως τις 18 Νοεμβρίου

ΠΟΥ: Στα 5.459 ανήλθαν τα θύματα του ιού Έμπολα, ως τις 18 Νοεμβρίου
Ξεπέρασαν τα 15 χιλ. τα επιβεβαιωμένα ή υποπτευόεμνα ως κρούσματα του ιού
Ο αριθμός των νεκρών από την τρέχουσα επιδημία του ιού Έμπολα άγγιξε τους 5.459 ανθρώπους, ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, σε έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Αναλυτικότερα, ως τις 18 Νοεμβρίου έχουν επιβεβαιωθεί, διαπιστωθεί ή υποπτευθεί συνολικά 15.351 κρούσματα του θανατηφόρου ιού, σε οκτώ χώρες, εκ των οποίων 6 στην Αφρική (Γουινέα, Λιβερία, Μάλι, Σιέρα Λεόνε, Νιγηρία και Σενεγάλη), μία στην Αμερική (ΗΠΑ) και μία στην Ευρώπη (Ισπανία).
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει την ασθένεια του ιού Έμπολα (παλαιότερα γνωστή ως Έμπολα αιμορραγικός πυρετός) ως «μια σοβαρή, συχνά θανατηφόρα ασθένεια, με ποσοστό θνησιμότητας έως και 90%».
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αιφνίδια έναρξη πυρετού, έντονη αδυναμία, πόνος στους μυς, πονοκέφαλο και πονόλαιμο, ενώ ακολουθούνται από εμετό, διάρροια, εξανθήματα, μειωμένη νεφρική και ηπατική λειτουργία, καθώς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές αιμορραγία.
Η μόλυνση μεταδίδεται με άμεση επαφή με το αίμα, τα σωματικά υγρά και τους ιστούς των μολυσμένων ζώων ή ανθρώπων, με τους ανθρώπους να θεωρούνται μολυσμένοι για όσο διάστημα εντοπίζεται ο ιός στο αίμα και τις εκκρίσεις τους.
Τέλος, σημειώνεται ότι η περίοδος επώασης είναι 2 έως 21 ημέρες, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία ή εμβόλιο για την ασθένεια, ενώ η μόνη θεραπεία που προσφέρεται είναι η «υποστηρικτική εντατική φροντίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης