Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακτά τα 80 δολάρια το πετρέλαιο εν όψει της συνόδου του ΟΠΕΚ

Ανακτά τα 80 δολάρια το πετρέλαιο εν όψει της συνόδου του ΟΠΕΚ
Πιθανή εκτιμάται η μείωση της παραγωγής από τις χώρες – μέλη του Οργανισμού
Φαίνεται να ξεφεύγει από τα χαμηλά του 2010 η τιμή του πετρελαίου, η οποία έφθασε στα 80 δολάρια το βαρέλι εν μέσω μηνυμάτων από τις χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ υπέρ μιας μείωσης της παραγωγής.
Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην 27η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία οι χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Βιέννη προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι σε μείωση της παραγωγής.
Τις τελευταίες ημέρες, χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Λιβύη και το Εκουαδόρ φαίνεται να επικαλούνται την επικείμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ προκειμένου να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής, όταν τις προηγούμενες εβδομάδες οι επενδυτές εκτιμούσαν ότι δεν ήταν πιθανή, εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία.
Η πιθανότητα μείωσης της παραγωγής, καθώς και η τελευταία σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ βοήθησαν στην ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου, με το βαρέλι Brent να διευρύνει την άνοδό του μέχρι τα επίπεδα των 80 δολαρίων το βαρέλι.
Το βαρέλι τύπου West Texas, με αναφορά στις ΗΠΑ, επίσης απομακρύνεται από τα πρόσφατα χαμηλά του 2010, με την τιμή του να διαμορφώνεται πάνω από τα 76 δολάρια.
Με αυτή την άνοδο, η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να βάλει φρένο σε μια σειρά οκτώ εβδομάδων συνεχούς πτώσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης