Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση του Πάπα Φραγκίσκου κατά των αγορών: «Τα συμφέροντα των ισχυρών παρεμποδίζουν την καταπολέμηση του υποσιτισμού»

Νέα επίθεση του Πάπα Φραγκίσκου κατά των αγορών: «Τα συμφέροντα των ισχυρών παρεμποδίζουν την καταπολέμηση του υποσιτισμού»
Υποβαθμίζουν το φαγητό στο επίπεδο ενός οποιουδήποτε εμπορεύματος
Νέα επίθεση κατά των αγορών εξαπολύει ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσαν ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τα επίπεδα του υποσιτισμού στον πλανήτη.
Ειδικότερα ο Πάπας από το βήμα της διεθνούς συνόδου του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) τόνισε ότι είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς πως η «προτεραιότητα της αγοράς», το κέρδος και συμφέροντα των ισχυρών παρεμποδίζουν την καταπολέμηση της πείνας στον πλανήτη.
Μάλιστα ο ο Φραγκίσκος σημείωσε ότι η έλλειψη αλληλεγγύης, ο ατομικισμός και η διαίρεση στις κοινωνίες οδηγούν σε επαναστάσεις κατά των θεσμών. Και τόνισε χειροκροτούμενος πως οι φτωχοί «μάς ζητούν αξιοπρέπεια, όχι ελεημοσύνη».
«Η προτεραιότητα της αγοράς και του κέρδους υποβάθμισαν το φαγητό στο επίπεδο ενός οποιουδήποτε εμπορεύματος, το οποίο υπόκειται σε κάθε είδος κερδοσκοπίας, ακόμη και χρηματοοικονομικής» δήλωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:
«ο πεινασμένος παραμένει στη γωνιά και ζητά το δικαίωμα μίας στοιχειώδους διατροφής. Μας ζητά αξιοπρέπεια, όχι ελεημοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης