Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλό τριών μηνών o μεταποιητικός PMI τον Νοέμβριο – Δαμορφώθηκε στις 46,5 μονάδες

Γαλλία: Σε χαμηλό τριών μηνών o μεταποιητικός PMI τον Νοέμβριο – Δαμορφώθηκε στις 46,5 μονάδες
Πτώση καταγράφηκε τόσο στην παραγωγή του ιδιωτικού τομέα όσο και στην απασχόληση
Περαιτέρω συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα της γαλλικής οικονομίας καταδεικνύουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Νοέμβριο, που ανακοινώθηκαν σήμερα, με μείωση τόσο της παραγωγής όσο και της απασχόλησης.
Ειδικότερα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit ενισχύθηκε στις 48,4 μονάδες τον Νοέμβριο έναντι των 48,2 μονάδων του Οκτωβρίου.
Όπως επισημαίνεται, αν και οι παροχείς υπηρεσιών ανέφεραν τη μικρότερη πτώση στη δραστηριότητά τους σε περίοδο τριών μηνών, αντιθέτως στη μεταποίηση καταγράφηκε η πιο ισχυρή πτώση στην παραγωγή από τον Αύγουστο.
Ο μεταποιητικός δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο σε χαμηλό τριών μηνών και συγκεκριμένα στις 47,6 μονάδες έναντι των 48,5 μονάδων του Οκτωβρίου, ενώ και ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής υποχώρησε στις 46,5 μονάδες έναντι των 48 του Οκτωβρίου, που επίσης αποτελεί χαμηλό τριών μηνών.
Η μικρότερη παραγωγή του γαλλικού ιδιωτικού τομέα αντανακλά περαιτέρω πτώση στις νέες δραστηριότητες, ενώ υποχώρησαν και οι νέες παραγγελίες εξωτερικού.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Τζακ Κένεντι, «τα προκαταρκτικά στοιχεία για τη Γαλλία καταδεικνύουν ακόμη μία αδύναμη εικόνα στον ιδιωτικό τομέα της γαλλικής οικονομίας, με την παραγωγή να παρουσιάζει περαιτέρω μέτρια πτώση».
Η αύξηση των δαπανών από την κυβέρνηση οδήγησε στην αύξηση 0,3% του ΑΕΠ τρίτου τριμήνου του 2014, σημειώνει, όμως η συνεχής ελάφρυνση στην δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα υποδηλώνει ότι παραμένει τροχοπέδη για την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου για αυτόν τον τομέα της οικονομίας.
Τέλος, επισημαίνει ότι ένας ακόμη γύρος απολύσεων από τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου παρέχει ελάχιστες ελπίδες για μείωση του υψηλού ποσοστού ανεργίας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης