Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Katainen (Kομισιόν): Λύτρωση για την Ευρωζώνη το αναπτυξιακό πακέτο των 300 δισ. ευρώ - Να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία

J. Katainen (Kομισιόν): Λύτρωση για την Ευρωζώνη το αναπτυξιακό πακέτο των 300 δισ. ευρώ - Να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία
«Η Ευρώπη οφείλει να εστιάσει περισσότερο στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις»
Αισιόδοξος πως το αναπτυξιακό πακέτο των 300 δισ. ευρώ θα καταφέρει να αντιστρέψει το δυσμενές οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Jyrki Katainen.
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, ο J. Katainen υποστήριξε πως το πρόγραμμα των 300 δισ. ευρώ θα καταστεί αρκετό, προκειμένου η ευρωπαϊκή οικονομία να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.
Βέβαια, το δεξί «χέρι» του J.C. Juncker υπογράμμισε πως παρά την ένεση ρευστότητας οι μεταρρυθμίσεις σε διαρθρωτικό επίπεδο καθίστανται ακόμη αναγκαίες.
«Η Ευρώπη οφείλει να εστιάσει περισσότερο στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις» σημείωσε ο J. Katainen, μιλώντας στο CNBC.
Ας σημειωθεί πως ο J.C. Juncker έχει προαναγγείλει την εφαρμογή ενός πακέτου, συνολικού ύψους 300 δισ. ευρώ, το οποίο θα διοχετευτεί εξ ολοκλήρου στην ανάπτυξη και την οικονομία της Ευρωζώνης.
«Το πακέτο θα αυξήσει το ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά +0,7% για τα επόμενα τρία χρόνια» ανέφερε εν συνεχεία, επικαλούμενος στοιχεία του Reuters.
Παρ’ όλα αυτά, ο J. Katainen κατέστησε σαφές πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο.
«Όλες οι χώρες πρέπει να ακολουθούν τους δημοσιονομικούς κανόνες. Η Κομισιόν οφείλει να συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο είτε απευθύνεται σε μικρές είτε απευθύνεται σε μεγάλες χώρες» υπογράμμισε παράλληλα.
«Πρέπει να υπερθεματιστεί η ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, καθώς αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ανταγωνιστικότητα της Ευρωζώνης» διέτεινε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης