Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Μικρότερος του αρχικώς εκτιμώμενου ο οικονομικός αντίκτυπος από τον ιό Ebola στην Αφρική

Παγκόσμια Τράπεζα: Μικρότερος του αρχικώς εκτιμώμενου ο οικονομικός αντίκτυπος από τον ιό Ebola στην Αφρική
Στα 3-4 δισ. δολάρια εκτιμά τον οικονομικό αντίκτυπο έναντι αρχικών εκτιμήσεων, με βάση το χειρότερο σενάριο, για 32 δισ. δολάρια

Μικρότερος θα είναι ο οικονομικός αντίκτυπος από τον ιό Ebola για την Αφρική, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία μείωσε το ποσό στα 3-4 δισ. δολάρια, πολύ κάτω από το χειρότερο σενάριο που αρχικώς επεξεργαζόταν και σύμφωνα με το οποίο υπολόγιζε περί τα 32 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αφρική, Φρανθίσκο Φερέιρα, «ο κίνδυνος για μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο εξαιτίας του ιού Ebola έχει μειωθεί εξαιτίας του περιορισμού της ασθένειας σε ορισμένες χώρες».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν έχει μηδενιστεί καθώς ακόμη απαιτείται ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και συγκέντρωσης.
Σε έκθεσή της τον Οκτώβριο, η Παγκόσμια Τράπεζα αναφερόταν στον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο από την επιδημία, που θα μπορούσε να κοστίσει στην Αφρική δεκάδες χιλιάδες εκατομμυρίων από τη διακοπή του εμπορίου μεταξύ των χωρών, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τον τουρισμό.
Τόνιζε ότι ήταν απαραίτητη μια παγκόσμια απάντηση για να αποφευχθεί το χειρότερο προβλεπόμενο σενάριο και έκτοτε τα Ηνωμένα Έθνη ηγήθηκαν των προσπαθειών για την αποστολή ιατρικού προσωπικού στις πληγείσες περιοχές, ενώ αύξηση τη χρηματοδότηση για τη μάχη ενάντια στο χειρότερο ξέσπασμα του ιού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις 14 Νοεμβρίου, είχαν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 5.177 άτομα σε σύνολο 14.133 περιστατικών, η πλειονότητα εκ των οποίων αφορά τις τρεις περισσότερο πληγείσες χώρες, ήτοι Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης