Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτική τροχιά καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες – Τα στοιχεία για Ιαπωνία, Ουκρανία αποτιμούν οι επενδυτές

Πτωτική τροχιά καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες – Τα στοιχεία για Ιαπωνία, Ουκρανία αποτιμούν οι επενδυτές
Ανοδικά κινείται μόνον ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρά το θετικό κλείσιμο στις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι σήμερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητο το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης, δηλώνοντας αισιοδοξία όσον αφορά την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας.
Στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα αν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση αυτή, μετά τις αποκαλύψεις ότι το Λουξεμβούργου παρείχε φορολογικές διευκολύνσεις σε πολυεθνικές εταιρείες κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.
Στο μέτωπο της ουκρανικής κρίσης, οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας παραμένουν υψηλές, με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Frank Walter Steinmeier να δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας όσον αφορά την παρούσα κατάσταση και μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Sergei Lavrov.
Στα της σημερινής συνεδρίασης, περί τις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει οριακά κέρδη 0,06%, στις 9.462,30 μονάδες.
Αντιθέτως, σημειώνει ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,18%, στις 6.697,37 μονάδες και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,13%, στις 4.256,91 μονάδες.
Χαμηλότερα κατά 0,3% κινείται ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη, διαπραγματευόμενος στις 10.403 μονάδες, ενώ σε πτωτική τροχιά κινείται και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, ο οποίος καταγράφει απώλειες 0,19%, στις 338,64 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης