Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την κυβέρνηση της Ινδίας «κέρδισε» η Shell! - Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες φοροδιαφυγής

Την κυβέρνηση της Ινδίας «κέρδισε» η Shell! - Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες φοροδιαφυγής
Χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση η πετρελαϊκή εταιρεία
Η Royal Dutch Shell βγήκε νικήτρια από τη δικαστική μάχη με την κυβέρνηση της Ινδίας, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Βομβάης απάλλαξε την πετρελαϊκή εταιρεία από τις κατηγορίες της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.
Ειδικότερα, το ανώτατο δικαστήριο της Βομβάης δικαίωσε την Shell, απαλλάσσοντάς την από την κατηγορία της φοροδιαφυγής, συνολικού ύψους 3 δισ. δολαρίων.
Ας σημειωθεί πως η κυβέρνηση της Ινδίας είχε κατηγορήσει την εταιρεία πως υποτίμησε τις μετοχές της θυγατρικής της στην Ινδία, αποκομίζοντας τεράστια φορολογικά κέρδη.
Η απόφαση του ινδικού δικαστηρίου συνιστά μία σπουδαία «νίκη» για την πολυεθνική εταιρεία.
Ανάλογη απόφαση είχε εκδοθεί τον προηγούμενο μήνα και υπέρ της Vodafone, η οποία επίσης βγήκε νικήτρια στη «μάχη» με την ινδική κυβέρνηση.
«Οι δικαστικές αποφάσεις κάνουν καλό στην Ινδία, καθώς οι πολυεθνικές εδραιώνουν τη δραστηριότητά τους στη χώρα» αναφέρει ο επικεφαλής της Dhruva Tax Advisors, Dinesh Kanabar.
Σε ανακοίνωσή της, η Shell χαιρέτισε τη δικαστική απόφαση, κάνοντας λόγο για «θετική κατάληξη, η οποία παρέχει περαιτέρω στήριξη στο επενδυτικό κλίμα της Ινδίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης