Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμάκωση της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους ζητούν οι ΗΠΑ - «Η διεθνής κοινότητα δεν εκφοβίζεται από τη βάρβαρη οργάνωση»

Κλιμάκωση της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους ζητούν οι ΗΠΑ - «Η διεθνής κοινότητα δεν εκφοβίζεται από τη βάρβαρη οργάνωση»
«Η σύγκρουση αυτή είναι μία μάχη μεταξύ του πολιτισμού και της βαρβαρότητας» τόνισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Αυστηρό μήνυμα προς το Ισλαμικό Κράτος απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, J. Kerry, τονίζοντας ότι «η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να εκφοβιστεί από τη βάρβαρη οργάνωση».
Αφορμή της δυναμικής παρέμβαση του Kerry στάθηκε η ανάληψη της ευθύνης για την εκτέλεση του Αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ.
Κατά τη διάρκεια μιας παρέμβασης διάρκειας 30 λεπτών στην Ουάσιγκτον, ο Kerry κάλεσε όλους τους εταίρους των ΗΠΑ να κλιμακώσουν τη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών, που ελέγχουν μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και βρίσκονται στο στόχαστρο των αεροπορικών βομβαρδισμών που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.
«Η σύγκρουση αυτή είναι μία μάχη μεταξύ του πολιτισμού και της βαρβαρότητας», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
«Εάν δεν καταφέρουμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος, το μέλλον της Μέσης Ανατολής δεν θα είναι βιώσιμο» τόνισε ο ίδιος.
Ο ίδιος επιπλέον υπερασπίστηκε τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγονται καθημερινά και στοχοθετούν τις θέσεις και τις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: εμείς δεν θα εκφοβιστούμε, εσείς δεν θα εκφοβιστείτε, οι φίλοι μας και οι εταίροι μας δεν θα εκφοβιστούν» υπογράμμισε ο John Kerry.
«Εάν δεν καταφέρουμε να τους υπερνικήσουμε, αυτό το δίκτυο θα μπορεί να καταστεί το σημείο συνάντησης όλων των περιθωριακών στοιχείων, των περιθωριοποιημένων όλων των ηπείρων, και θα μπορούσε να ωθήσει κάποιους να το μιμηθούν και να διαπράξουν βλακώδεις και αυτοκτονικές ενέργειες σε άλλες χώρες» σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός.

www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης