Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει η βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους - Περίπου 1.500 ανθρώπους έχουν εκτελέσει οι Τζιχαντιστές στα εδάφη της Συρίας

Σοκάρει η βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους - Περίπου 1.500 ανθρώπους έχουν εκτελέσει οι Τζιχαντιστές στα εδάφη της Συρίας
Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι πολίτες
Δίχως τέλος συνεχίζεται η υποβάθμιση του ανθρώπινου είδους και η επιστροφή της Μέσης Ανατολής σε μεσαιωνικές πρακτικές, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει προβεί στην εκτέλεση τουλάχιστον 1.500 ανθρώπων κατά τους τελευταίους πέντε μήνες.
Ειδικότερα, βάσει στοιχείων του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την ημέρα εγκαθίδρυσης του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της Συρίας, οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει 1.429 ανθρώπους.
Μάλιστα, η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι πολίτες.
«Μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι εκτελέστηκαν μαζικά ή αποκεφαλίστηκαν από το Ι.Κ., οι 879 είναι άμαχοι, εκ των οποίων οι 700 μέλη της φυλής Σαϊτάτ» σημειώνει το Παρατηρητήριο.
Ο αριθμός των Σύρων στρατιωτών που έχουν εκτελεστεί από το Ι.Κ. ανέρχεται σε 483, ενώ η οργάνωση έχει εκτελέσει και τέσσερα μέλη της τα οποία κατηγορούνταν για διαφθορά.
Οι τζιχαντιστές ωστόσο, έχουν προβεί στην εκτέλεση και πολιτών της Δύσης, με τελευταίο θύμα τον Αμερικανό Πίτερ Κάσιγκ, ο οποίος ανέπτυσσε ανθρωπιστική δράση, βοηθώντας Σύριους πρόσφυγες.
Πάντως, οι δυτικές κοινωνίες είχαν σοκαριστεί για πρώτη φορά, όταν οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tζέιμς Φόλεϊ, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα το βίντεο της εκτέλεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης