Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ποια χώρα εισάγει τα περισσότερα όπλα στον κόσμο, καταβάλλοντας τουλάχιστον 130 δισ. δολάρια;

Washington Post: Ποια χώρα εισάγει τα περισσότερα όπλα στον κόσμο, καταβάλλοντας τουλάχιστον 130 δισ. δολάρια;
Κορυφαίος προμηθευτής όπλων η Ρωσία!
Ούτε οι ΗΠΑ αλλά ούτε και η Μ. Βρετανία - όπως ανέμεναν αρκετοί - κατατάσσονται στη λίστα με τους κορυφαίους εισαγωγείς στρατιωτικών εξοπλισμών στον κόσμο.
Αντίθετα, σύμφωνα με στοιχεία της Washington Post, κορυφαίος πελάτες των οπλικών βιομηχανιών είναι η… Ινδία, η οποία εισάγει τα περισσότερα οπλικά συστήματα στον κόσμο!
Η κυβέρνηση της Ινδίας επιχειρεί την τελευταία 10ετία να εκσυγχρονίσει πλήρως το εξοπλιστικό της σύστημα, εξαγοράζοντας σύγχρονα πλοία, υποβρύχια και τανκς.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η Ινδία αποτελεί το μεγαλύτερο «αγοραστή» όπλων, καταλαμβάνοντας το 14% του παγκόσμιου εμπορίου.
Μάλιστα, εκτιμάται πως εντός των επόμενων επτά ετών, η Ινδία θα δαπανά πάνω από 130 δισ. δολάρια για την εισαγωγή όπλων.
Η πλειονότητα των όπλων εισάγεται από αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας της Ινδίας.
Το 2013 για παράδειγμα, η Ινδία δαπάνησε 14 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 5 δισ. κατευθύνθηκαν σε αμερικανικές εταιρείες και τα 4 δισ. σε ρωσικές.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης