Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας Γάλλος μεταξύ των τζιχαντιστών που αποκεφάλισαν τον Peter Kassig και 18 σύρους στρατιώτες

Ένας Γάλλος μεταξύ των τζιχαντιστών που αποκεφάλισαν τον Peter Kassig και 18 σύρους στρατιώτες
Εμφανίζεται στο βίντεο του αποκεφαλισμού των ομήρων
Τουλάχιστον ένας εκ των τζιχαντιστών που εμφανίζονται στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους με τον αποκεφαλισμό του αμερικανού ομήρου Peter Kassig και των 18 σύρων στρατιωτών είναι Γάλλος, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και γάλλους ειδικούς στην τρομοκρατία.
Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο Maxime H., με καταβολές από ένα χωριό της Νορμανδίας, καθολικός και ο οποίος εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ασπάστηκε το Ισλάμ και από τον οποίο είχε πάρει συνέντευξη μέσω Skype τον Ιούλιο δημοσιογράφος του BFM TV.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφου Sarah Lou Cohen, που είχε πάρει τη συνέντευξη, τον Ιούλιο βρισκόταν στην πόλη Ράκα και είχε αναφέρει ότι θα ήθελε να πεθάνει σαν μάρτυρας.
Ο ειδικός στην τρομοκρατίας Jean – Charles Brisard, που ήταν ένας εξ αυτών που αποκάλυψε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας Γάλλος μεταξύ όσων εμφανίζονται στο βίντεο, ανέφερε ότι ο Maxime H. ήταν υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το BFM TV, αρχικώς ο 22χρονος Γάλλος είχε πάει στη Μαυριτανία για να εργαστεί σε κάποιο σχολείο και εν συνεχεία θέλησε να πάει στο Μάλι όπου αναπτυσσόταν η γαλλική επιχείρηση ενάντια στους τζιχαντιστές, όμως τελικώς δεν τα κατάφερε.
Μετά, πήγε στη Συρία μέσω Τουρκίας και συμμετείχε, μεταξύ άλλων αποστολών, στην κατάκτηση της Μοσούλης.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι διενεργεί ελέγχους πριν επιβεβαιώσει ότι όντως ο τζιχαντιστής είναι Γάλλος, ενώ σε περίπτωση που επιστρέψει στη Γαλλία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης