Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Καταλονία το Σάββατο ο ισπανός πρωθυπουργός M. Rajoy – Θα επιχειρήσει να εκθέσει τα επιχειρήματά του

Στην Καταλονία το Σάββατο ο ισπανός πρωθυπουργός M. Rajoy – Θα επιχειρήσει να εκθέσει τα επιχειρήματά του
Στον κόσμο του σήμερα δεν είναι επωφελές για κανέναν να είναι απομονωμένος, σημείωσε στο περιθώριο της Συνόδου των G20
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην Καταλονία, σχετικά με την ανεξαρτησία της, ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, θα επισκεφθεί την περιοχή το Σάββατο, προκειμένου να εξηγήσει τη στάση του έναντι αυτής της ψηφοφορίας, ενώ θα καταστήσει σαφές ότι η εθνική κυριαρχία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
Στο περιθώριο της Συνόδου των G20 που έλαβε χώρα στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας το σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου, ο ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα την Καταλονία προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Καταλανών.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να εξηγήσει καλύτερα τις αντιρρήσεις του, ενώ παραδέχθηκε λάθη στην επικοινωνιακή στρατηγική σχετικά με τη θέση του για την Καταλονία.
«Θα πρέπει να εξηγήσω καλύτερα τα λόγια και τα επιχειρήματά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ανέφερε μερικές από τις απόψεις που θα εκθέσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καταλονία, σημειώνοντας ότι «θα εξηγήσω ότι στον κόσμο του σήμερα δεν είναι επωφελές για κανέναν να είναι απομονωμένος».
Τέλος, ανακοίνωσε από την Αυστραλία ότι σήμερα, Δευτέρα, θα απαντούσε στην επιστολή του καταλανού προέδρου, Artur Mas, ο οποίος ζητά τη διεξαγωγή διαλόγου για την πραγματοποίηση ενός οριστικού δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης