Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία Cameron για δεύτερο παγκόσμιο οικονομικό κραχ – Παραμένει το σκηνικό της αστάθειας

tags :
Ανησυχία Cameron για δεύτερο παγκόσμιο οικονομικό κραχ – Παραμένει το σκηνικό της αστάθειας
Η Σύνοδος Κορυφής της G-20 ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός
Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παγκόσμιου οικονομικού κραχ εκφράζει ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron, ο οποίος προειδοποιεί για ένα επικίνδυνο σκηνικό αστάθειας και αβεβαιότητας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο CNBC ο Cameron σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της G-20 που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία ανέδειξε περαιτέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.
«Έξι χρόνια από το οικονομικά κραχ που γονάτισε τον κόσμο, τα κόκκινα προειδοποιητικά φώτα έχουν ανάψει και πάλι στο ταμπλό της παγκόσμιας οικονομίας» επισημαίνει ο Cameron.
Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, οι συνομιλίες για το παγκόσμιο εμπόριο έχουν σταματήσει, η Ευρωζώνη βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης ενώ η οικονομία στις αναδυόμενες αγορές επιβραδύνεται.
Στο κλίμα της ανασφάλειας – όπως τονίζει ο Cameron – συμβάλλουν η εξάπλωση του ιού Έμπολα, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και οι «παράνομες δράσεις» της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρει το CNBC, οι απόψεις του Cameron επί της ουσίας αντηχούν τις απόψεις που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία επεσήμανε τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία λόγω της ασθενέστερης οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη.
Βάσει του δημοσιεύματος, η Μεγάλη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι έχει ένα υψηλό δημόσιο χρέος, λαμβάνει το τελευταίο διάστημα τα εύσημα από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ, για το ότι αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία ανάμεσα στα κράτη της G7 από την οικονομική κρίση του 2008.
Στο άρθρο του ο Cameron, η κυβέρνηση του οποίου από το 2010 όταν και ανέλαβε την εξουσία, υιοθέτησε το δρόμο της λιτότητας και των περικοπών των δημόσιων δαπανών, αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια έπρεπε να ληφθούν «δύσκολες αποφάσεις» για τη βρετανική οικονομία.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως ήταν ζωτικής σημασίας το ότι η Μεγάλη Βρετανία παρέμεινε πιστή στο μακροπρόθεσμο οικονομικό της σχέδιο.
Δεδομένου ότι η Μεγάλη Βρετανία θα οδηγηθεί σε εκλογές τον ερχόμενο Μάιο ο Cameron και με βάση τα θετικά για την κυβέρνηση του στοιχεία για την πορεία της βρετανικής οικονομίας, θέτει στο προσκήνιο και το ζήτημα της επανεκλογής του.
«Σε έξι μήνες η Βρετανία θα πρέπει να επιλέξει είτε το μακροπρόθεσμο σχέδιο που αποδίδει καρπούς είτε τις εύκολες απαντήσεις. Με το να παραμένουμε πιστοί στο μακροπρόθεσμο σχέδιο στο εσωτερικό της χώρας και με το να υπερασπιζόμαστε τα βρετανικά συμφέροντα στο εξωτερικό, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε την οικονομία μας» τόνισε ο Cameron.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης