Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fairfax: Αγόρασε ασφαλιστική εταιρία για κατοικίδια - Επενδύει ανοιχτά στην "τετράποδη" βιομηχανία

tags :
Fairfax: Αγόρασε ασφαλιστική εταιρία για κατοικίδια - Επενδύει ανοιχτά στην
Ο ταχέως αναπτυσσόμενος κλάδος μαγνητίζει τους επενδυτές, σύμφωνα με το Bloomberg
Ένα νέο και πολλά υπόσχόμενο επιχειρηματικό πεδίο ανοίγεται και ανθεί ήδη στην Βόρειο Αμερική.
Πρόκειται για τον τομέα των ασφαλειών, αλλά όχι όπως τις γνωρίζαμε.
Σήμερα μιλάμε για συμβόλαια ασφάλισης των μικρών μας φίλων.
Τα κατοκίδια αποτελούν για πολλούς "μέλη της οικογένειας".
Δεν τα εξαιρούν από ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο που θα καλύπτει το τακτικό chec-up και την περίθαλψή τους.
Το εκτεταμένο ρεπορτάζ του Bloomberg ξεκινάει με ένα ζωντανό παράδειγμα κυρίας η οποία αφάλισε τα δύο της σκυλάκια, διότι αποτελούν οικογένειά της!
Το προηγούμενο σκυλάκι της, ένα Yorkshire terrier, απεβίωσε το 2013 έχοντας προσβληθεία από παγκρεατίτιδα και νόσο του Cushing.
Η όλη περιπέτεια υγείας του σκύλου κόστισε στην κυρία γύρω στα 4.000 δολάρια στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών ζωής του μικρού της φίλου.
Τώρα για 40 δολάρια το μήνα, έχει ασφάλεια και για τα δύο ζωάκια της.
Οι επωνομαζόμενοι και "pet parents" αποτελούν μία τεράστια κοινότητα παγκοσμίως. Στη Βόρειο Αμερική τροφοδοτεί σήμερα μία βιομηχανία αξίας περίπου 600 εκατ. δολαρίων η οποία ανπτύσσεται με ρυθμούς τριπλάσιους της αντίστοιχης των ατυχημάτων και υγείας για ανθρώπους.
Ο νεοαναπτυσσόμενος κλάδος προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια όπως για παράδειγμα το πασίγνωστο πλέον στην Ελλάδα, Fairfax Financial Holdings Ltd (FFH) που εδρεύσει στο Τορόντο, καθώς και η Nationwide Mutual Insurance Co.
Μάλιστα το Fairfax, το οποίο διαχειρίζεται ο πανίσχύρος σήμερα, ιδρυτής του Prem Watsa, συμφώνησε να αγοράσει την Pethealth Inc., την δεύτερη μεγαλύτερη στη Βόρειο Αμερική, ασφαλιστική εταιρία για ζώα.
Η συμφωνία εξαγοράς έκλεισε στα 100 εκατ. καναδικά δολάρια, ή 88 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.
Η Pethealth Inc.εδρεύει στο Oakville του Οντάριο και προσφέρει φάρμακα, μικροτσίπς για τον εντοπισμό των ζώων, καθώς και ασφάλεια η όποία καλύπτει τα πάντα.
Ακόμη και θεραπείες συμπεριφοράς, μέχρι και αποζημίωση για το ζώο που δραπέτευσε, ή ακόμη και ανταμοιβή (ως ψυχική οδύνη) για ζώο που τελικά επέστρεψε στο σπίτι.
Ο πρόεδρος της Fairfax Paul Rivett δήλωσε σε συνέντευξή του με χιούμορ ότι: "Πρόκειται για μία εκκολαπτόμενη βιομηχανία που δημογραφικά "έχει πόδια", χρησιμοποιώντας εύστοχα τον αγγλοσαξωνικό ιδιωματισμό "it has legs" που σημαίνει ότι θα διαρκέσει για πολύ καιρό.
"Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για υιοθεσία ζώου, έκφραση που παραπέμπει σε μέλος της οικογένειας", συμπλήωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης