Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον επανέρχεται στον Ασιατικό άξονα - "Ναι" στις συμμαχίες για αμοιβαία ασφάλεια

tags :
Obama: Το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον επανέρχεται στον Ασιατικό άξονα -
Στο περιθώριο της G20 στο Brisbane o πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε απέναντι στους συμμάχους της Ασίας
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να κατευνάσει τους συμμάχους του στην Ασία και τον Ειρηνικό, δηλώνοντας ότι έχει δεσμευτεί να επαναφέρει σε ισορροπία τη σχέση της Ουάσιγκτον με την ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής των ηγετών της G20, ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε ανοιχτά, ότι οι κρίσεις από τη Μέση Ανατολή ως την Αφρική, απέσπασαν την προσοχή του από το λεγόμενο ασιατικό άξονα ο οποίος ήταν πάντοτε μεταξύ των κορυφαίων ζητημάτων στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Πιστεύουμε ότι τα έθνη και οι λαοί έχουν το δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια και ειρήνη. Οποιοδήποτε αποτελεσματικό μέτρο ασφάλειας για την Ασία πρέπει να μην βασίζεται στις σφαίρες επιρροής, του καταναγκασμού ή του εκφοβισμού, όπου μεγάλα έθνη φοβερίζουν τα μικρά ( έθνη), αλλά να βασίζεται στις συμμαχίες για αμοιβαία ασφάλεια, στο διεθνές δίκαιο και στους κανόνες που το διέπουν καθώς και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχουν κίνδυνοι που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πρόοδο της Ασίας, όπως τα πυρηνικά και τα πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, καθώς επίσης οι εδαφικές διαφορές και η καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Είμαι εδώ σήμερα για να πούμε ότι η αμερικανική ηγεσία στην Ασία και τον Ειρηνικό θα είναι πάντα ένας θεμελιώδης στόχος της εξωτερικής πολιτικής μου», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης