Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Παρακολουθούν στενά το ρίσκο στην παγκόσμια αγορά στελέχη της Fed - Ενδεχόμενο σοβαρών συνεπειών για τις ΗΠΑ

tags :
WSJ: Παρακολουθούν στενά το ρίσκο στην παγκόσμια αγορά στελέχη της Fed - Ενδεχόμενο σοβαρών συνεπειών για τις ΗΠΑ
Οι οικονομίες που εξασθενούν, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στην αμερικανική, μέσω των χαρτοφυλακίων που επενδύουν σ' αυτές
Οι επικεφαλής της Federal Reserve (Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ), παρακολουθούν στενά τις οικονομικές εξελίξεις και ιδιαίτερα τις οικονομίες που εξασθενούν, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, μέσω των χαρτοφυλακίων που επενδύουν σ' αυτές.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ένας εκ των επικεφαλής, ο Jerome Powell, μέλος του Δ.Σ. της Fed, δεν μίλησε για την προοπτική της νομισματικής πολιτικής και απλά δήλωσε ότι: "Η νομισματική πολιτική συναρτάται από την πρόοδο της οικονομίας και κυρίως από το εάν εκπληρώσει την διπλή απαίτηση", δηλαδή των σταθερών τιμών και της πλήρους απασχόλησης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε επίσης, ότι η νομισματική πολιτική φαίνεται πως πρόσφερε σημαντική υποστήριξη στην οικονομική ανάπτυξη.
Επίσης, όπως διευκρίνησε, ότι η πολιτική χαμηλών επιτοκίων της Fed εμπεριέίχε και τον στόχο να ενθαρρυνθεί η ανάληψη κινδύνου στις επενδύσεις. Ο πρώην επενδυτής στην Carlyle Group, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων, ενώ φαίνεται περιορισμένη για τις ΗΠΑ, εν τούτοις για τους αποδέκτες εκτός των ΗΠΑ, το μέγεθος της ρευστότητας μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης