Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβραδύνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του Ebola - Στους 5.177 ο αριθμός των νεκρών

tags :
Επιβραδύνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του Ebola - Στους 5.177 ο αριθμός των νεκρών
Άνω των 14.000 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Στους 5.177 έχει ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Ebola, ο οποίος πλήττει τουλάχιστον οκτώ χώρες της Αφρικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 5.177 ενώ των κρουσμάτων υπερβαίνει τους 14.000!
Από τους συνολικά 5.177 θανάτους, οι 1.187 έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, 1.166 στη Γουινέα και 2.812 στη Λιβερία. Ο απολογισμός για τη Λιβερία αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από τους 2.836 νεκρούς λόγω μιας επανακαταμέτρησης, επεσήμανε ο οργανισμός.
Παράλληλα, ο ΠΟΥ προειδοποίησε κατά της χαλάρωσης των προσπαθειών να καταπολεμηθεί η επιδημία στη Λιβερία, όπου ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την μείωση των κρουσμάτων στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία.
«Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μοιάζει να μειώνεται, με τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην πρωτεύουσα να μειώνονται από 75 σε 25 την ημέρα, η κατάσταση φαίνεται να παρουσιάζει μεγαλύτερες αντιθέσεις σε διάφορες κομητείες», επισημαίνει ο ΠΟΥ, κάνοντας λόγο για αναζωπύρωση της επιδημίας σε μια βόρεια και μια κεντρική επαρχία.
«Παρά την αισιοδοξία που έχει εκφραστεί, δεν σημαίνει ότι η επιδημία του ιού Έμπολα είναι υπό έλεγχο στη Λιβερία», υπογραμμίζει ο οργανισμός, επισημαίνοντας ότι ο ιός ενδέχεται «να εμφανίζεται σε κύματα, κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως μείωση των κρουσμάτων».
Για όσο διάστημα διαρκεί η επιδημία «η πιθανότητα αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων εξαιτίας των μη ασφαλών ταφών ή των μη καταγεγραμμένων κρουσμάτων παραμένει μια πραγματική απειλή που μπορεί να προκαλέσει ένα νέο κύμα» μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης