Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Ετοιμάζεται για οικονομικό πόλεμο ο Putin; - Η Ρωσία αγόρασε 55 τόνους χρυσό μέσα στο γ’ 3μηνο του 2014

Telegraph: Ετοιμάζεται για οικονομικό πόλεμο ο Putin; - Η Ρωσία αγόρασε 55 τόνους χρυσό μέσα στο γ’ 3μηνο του 2014
Η Κίνα ενισχύει στα αποθέματά της σε «μαύρο χρυσό», η Ρωσία σε χρυσό…
Επωφελούμενη από την πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ενίσχυσε τα αποθέματά της κατά 55 τόνους, μόλις σε ένα τρίμηνο.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Χρυσού, η Ρωσία ενίσχυσε τα αποθέματά της κατά σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από την δεύτερη χώρα, το Καζακστάν, με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph να σημειώνει πως όλα δείχνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προετοιμάζεται για έναν μακροχρόνιο οικονομικό πόλεμο με την Δύση.
Την τελευταία δεκαετία, η Ρωσία έχει τριπλασιάσει τα αποθέματά της σε χρυσό στα 1,150 τόνους, αποθέματα που θα μπορούσαν, αν ήθελε η Ρωσία, να χρησιμοποιηθούν για να συγκρατηθεί η διολίσθηση του ρουβλίου, αναφέρει το δημοσίευμα.
Συνολικά, οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, αγόρασαν 93 τόνους χρυσού, κάνοντας το γ’ τρίμηνο του 2014, το 15ο συνεχόμενο τρίμηνο καθαρών αγορών.
Η αγορά του πολύτιμου μετάλλου, έλαβε ώθηση από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς οι χώρες προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο να αποκοπούν από το δολάριο, ενώ άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μετά την Ρωσία τα αποθέματά τους ενίσχυσαν σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης