Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μarc Faber: Πως διαψεύστηκε πανηγυρικά η πρόβλεψή του για διόρθωση 20% στις αγορές και γιατί… επιμένει να δηλώνει «αρκούδα»

Μarc Faber: Πως διαψεύστηκε πανηγυρικά η πρόβλεψή του για διόρθωση 20% στις αγορές και γιατί… επιμένει να δηλώνει «αρκούδα»
Στις απαισιόδοξες προβλέψεις του εμμένει ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber

Στην πρόβλεψή του για διόρθωση της τάξης του 20% στις αγορές εμμένει ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber.
Παρά το γεγονός ότι η Wall Street συνεχίζει ανοδικά και οι εκτιμήσεις του δεν επιβεβαιώνονται, ο γνωστός και ως Dr Doom για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του, επιμένει.
Το 2012 ο Faber είχε προβλέψει διόρθωση 20% σε ορίζοντας έξι –εννέα μηνών, ωστόσο αντ΄αυτού ο S&P 500 εκτινάχθηκε πάνω από 40% στις 2.040 μονάδες την ώρα που ο Faber προέβλεπε «βουτιά» στις 1.160 μονάδες.
Ερωτώμενος από το CNBC αν υποστηρίζει ακόμη ότι θα υπάρξει διάψευση, τόνισε ότι όλα είναι πιθανά.
Μάλιστα σημείωσε ότι όσο ενισχύονται οι μετοχές, τόσο πιο απαισιόδοξος (bearish) δηλώνει.
Όπως εξηγεί, δύο χρόνια πριν θεωρούσε υγιή μια διόρθωση 20% στις αγορές και πολλές μετοχές όντως διόρθωσαν την τελευταία διετία.
Ωστόσο ένας περιορισμένος αριθμός μετοχών οδήγησαν υψηλότερα τους δείκτες.
Μέσα σε τρία χρόνια τα κέρδη διπλασιάστηκαν.
«Αν πραγματικά πιστεύεται ότι κάθε τρία χρόνια μπορεί η αγορά να διπλασιάζεται, αγοράστε μετοχές, Εγώ δεν το πιστεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγαλοεπενδυτής.
Όπως τόνισε, οι αποφάσεις της Federal Reserve στήριξαν τις μετοχές, ωστόσο κάποια μέρα οι δυνάμεις της αγοράς θα συντρίψουν τη Fed και το κλίμα θα αντιστραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης