Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις κατά της απειλής των τζιχαντιστών

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις κατά της απειλής των τζιχαντιστών
Τα νέα μέτρα ανέφερε ο David Cameron σε ομιλία του στην Αυστραλία, όπου βρίσκεται στα πλαίσια της Συνόδου των G20
Νέο σκληρότερο νομοθετικό πλαίσιο προωθεί η κυβέρνηση του David Cameron στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) με στόχο να εμποδίσει τους Βρετανούς τζιχαντιστές, που εγκατέλειψαν τη χώρα για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, να επιστρέψουν.
Όπως ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, ο Βρετανός πρωθυπουργός, με το νέο νόμο, οι αεροπορικές εταιρείες που δεν αποδέχονται τις λίστες των ανεπιθύμητων ταξιδιωτών του ΗΒ ή τα μέτρα ελέγχου ασφαλείας, δεν θα μπορούν να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της χώρας.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή από τις ρίζες της», τόνισε ο Cameron, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας, στην Καμπέρα.
Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο νέος νόμος ενισχύει τη δύναμη της βρετανικής αστυνομίας, η οποία πλέον θα μπορεί να κατάσχει διαβατήρια, με στόχο να αποτρέπει υπόπτους από το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αλλά και να απαγορεύει Βρετανούς από το να εισέρχονται στη χώρα, αν δεν δέχονται να περάσουν από ελέγχους.
Να σημειωθεί ότι οι νόμοι παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο βρετανικό κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο, ωστόσο αναμένεται να τεθούν προς διαβούλευση στο προσεχές μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης