Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbus: Συρρίκνωση 41% για τα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου

tags :
Airbus: Συρρίκνωση 41% για τα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου
Σταθερές παρέμειναν οι πωλήσεις της εταιρείας, στα 13,3 δισ. ευρώ
Στα 264 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Airbus Group το γ’ τρίμηνο του 2014, με την γαλλική εταιρεία να προειδοποιεί για τα συνολικά αποτελέσματα του έτους χρήσης, λόγω του αυξημένου κόστους του προγράμματος για στρατιωτικά A400M.
Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 41% από το προηγούμενο έτος, καθώς το γ’ τρίμηνο του 2013 είχαν διαμορφωθείς στα 445 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις, ωστόσο, παρέμειναν αμετάβλητα στα 13,3 δισ. ευρώ, με κάποια από τα αεροσκάφη να σημειώνουν καλύτερες αποδόσεις και άλλα χειρότερες.
«Το αρνητικό κόστος και η εξέλιξη των κινδύνων έλαβαν ώθηση κυρίως από τις προκλήσεις της στρατιωτικής λειτουργικότητας των προϊόντων, τις καθυστερήσεις στην αποδοχή του αεροσκαφών και το βιομηχανικό ramp-up σε συνδυασμό με τις δράσεις μετριασμού, που βρίσκονται υπό αξιολόγηση και θα υλοποιηθούν για το σύνολο της χρήσης του 2014», ανέφερε η εταιρεία προειδοποιώντας για το συνολικό έτος χρήσης.
«Ακόμα αντιμετωπίζουμε πολλούς κινδύνους», σχολίασε ο CEO της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι «απαιτείται σαφής, δυναμική διαχείριση της εταιρείας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης