Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aνάπτυξη και απασχόληση στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των G20 – Στόχος, ανάπτυξη άνω του 2% έως το 2018

Aνάπτυξη και απασχόληση στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των G20 – Στόχος, ανάπτυξη άνω του 2% έως το 2018
Θα εξεταστούν οι στρατηγικές για την επίτευξη του στόχου ανάπτυξης, το κενό στις επενδύσεις σε υποδομές, αλλά και η φοροαποφυγή των πολυεθνικών εταιρειών
Η οικονομική ανάπτυξη και η απασχόληση θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των G20 (των 20 μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων στον κόσμο), η οποία θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.
Ο μεγάλος στόχος της Συνόδου είναι η επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης 2% μέχρι το 2018, πάνω από τις εκτιμήσεις, αλλά και ότι αυτή η οικονομική επέκταση θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατομμυρίων ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Από την αρχή του έτους, οι χώρες έχουν αναλάβει πολλές πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο ανάπτυξης που έχουν θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο ΟΟΣΑ.
Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στις επενδύσεις σε υποδομές, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει άλλη μια κρίση, ενώ θα υποχρεωθούν οι πολυεθνικές να πληρώνουν φόρους στις χώρες στις οποίες παράγουν κέρδη, καθώς μειώνουν τις δυνατότητες που έχουν οι χώρες για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και να μειώσουν τις ανισότητες.
Στα θέματα που θα συζητηθούν εκτός ατζέντας περιλαμβάνονται και άλλα ζητήματα, όπως η κρίση με τον ιό Ebola, αλλά και η κλιματική αλλαγή, όμως όπως επισημαίνει η διοργανώτρια Αυστραλία, κανένα θέμα δεν πρέπει να αποσπάσει τους ηγέτες των χωρών από την υπόσχεσή του να επιτύχουν τον στόχο για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης