Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Εκτεταμένα επεισόδια στην ομιλία του M. Draghi - Ένας φοιτητής τραυματίστηκε - «Έξω οι τραπεζίτες από τα πανεπιστήμια»

Ιταλία: Εκτεταμένα επεισόδια στην ομιλία του M. Draghi - Ένας φοιτητής τραυματίστηκε - «Έξω οι τραπεζίτες από τα πανεπιστήμια»
Στον περιβάλλοντα χώρο του School of Economics and Business Studies έλαβαν χώρα τα επεισόδια 
Εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της ΕΚΤ, M. Draghi στο Πανεπιστήμιο της πόλης.
Ειδικότερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κτήριο του School of Economics and Business Studies, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στις πολιτικές λιτότητας των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης.
Ωστόσο, μία μερίδα διαδηλωτών, περίπου 100 σε αριθμό, αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των διαμαρτυρόμενων και επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό, ο οποίος περιέβαλε το κτήριο του Πανεπιστημίου.
Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, έναν φοιτητής τραυματίστηκε από χτύπημα στο κεφάλι.
Οι φοιτητές από την πλευρά τους, πέταξαν αυγά και μπογιές προς τους αστυνομικούς και φώναξαν συνθήματα, όπως «έξω οι τραπεζίτες από τα πανεπιστήμια».
Aς σημειωθεί πως ο M. Draghi, κατά την ομιλία του, επανέλαβε πως η ΕΚΤ θα αυξήσει τον ισολογισμό της και θα λάβει περαιτέρω μέτρα, σε περίπτωση επιδείνωσης των προοπτικών του πληθωρισμού.
Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας υποστήριξε πως τα χαμηλά επιτόκια θα διατηρηθούν επί μακρόν.
Ωστόσο, αποσαφήνισε πως η νομισματική πολιτική δεν καθίσταται ικανή για να τονώσει την ανάπτυξη.
«Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να τονώσει την οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αλλά, συνέχισε, ούτε η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, εάν δεν συνοδεύεται από την υλοποίηση μίας σειράς διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Περιγράφοντας, τέλος, την ανεργία στις νέες ηλικίες ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης, κάλεσε τις εθνικές κυβερνήσεις να προωθήσουν τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, προκειμένου να υποχωρήσει ο δείκτης ανεργίας από τα «τρέχοντα απαράδεκτα επίπεδα».
«Η ανεργία, ειδικά στους νέους, αποτελεί τη μεγαλύτερη σπατάλη ενέργειας και ανθρώπινου κεφαλαίου στην ευρωπαϊκή οικονομία, επιδρώντας αρνητικά και στο ρυθμό ανάπτυξης των επόμενων ετών» κατέληξε ο M. Draghi.
Ας σημειωθεί πως η νεανική ανεργία στις χώρες της Ευρωζώνης ανέρχεται στο 24% , ενώ στην Ελλάδα υπερβαίνει το 55%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης