Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεβάζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Citigroup – Μεγάλα κέρδη σε Παρίσι και Λονδίνο

Ανεβάζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Citigroup – Μεγάλα κέρδη σε Παρίσι και Λονδίνο
Εξαιρετική είναι η συμπεριφορά του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου σήμερα, μετά και την αναβάθμιση της σύστασης του από την Citigroup σε overweight το πρωί.
Στο χρηματιστήριο του Παρισίου, η Credit Agricole κερδίζει 3.46%, η BNP Paribas 2,9% και η Societe Generale 1,86%.
Στο Λονδίνο η Lloyds Banking Group κερδίζει 2,34%, η Barclays είναι στο +1.59%   και Royal Bank of Scotland διαμορφώνεται στο +2.15%.
Αναβαθμίζει σε overweight τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές η Citigroup στο τελευταίο σημερινό σχόλιο της, επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες στο επόμενο τρίμηνο θα βελτιωθούν στον κλάδο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Οι τραπεζικές μετοχές έχασαν περίπου 10% το τελευταίο τρίμηνο, και «αναδείχθηκαν» ως τον χειρότερο κλάδο από όλους τους ευρωπαϊκούς. Μάλιστα, σε σχέση με την αγορά διαπραγματεύονται με discount περίπου 50% και πλησιάζουν τα σχετικά χαμηλά επίπεδα. Τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρώπης έχουν επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο με τους επενδυτές να θεωρούν ότι θα εγγράψουν σημαντικές ζημίες σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, παρατηρεί η Citigroup.
Ωστόσο, η τράπεζα θεωρεί ότι οι «ακριβές» τράπεζες δεν είναι ποτέ «φθηνές». Στην top λίστα περιλαμβάνονται οι Standard Chartered, Credit Suisse, BNP Paribas, DnB NOR και HSBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης