Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριά «καμπάνα» για το σκάνδαλο των συναλλαγματικών ισοτιμιών - Πρόστιμο 4,3 δισ. δολαρίων σε 6 τράπεζες

Βαριά «καμπάνα» για το σκάνδαλο των συναλλαγματικών ισοτιμιών - Πρόστιμο 4,3 δισ. δολαρίων σε 6 τράπεζες
Tα πρόστιμα επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Ελβετίας
Πρόστιμο 4,3 δισ. δολαρίων επέβαλαν σε έξι τράπεζες - μεταξύ των οποίων η UBS και η Citigroup – οι εποπτικές αρχές των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Ελβετίας, στον απόηχο του σκανδάλου χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Ειδικότερα, οι εποπτικές αρχές των τριών κρατών, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με τις UBS, Citigroup, JP Morgan, HSBC, Βank of America και Royal Bank of Scotland για την επιβολή προστίμου, σχετικά με την εμπλοκή τους στο διεθνές σκάνδαλο χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Το συνολικό πρόστιμο για τις έξι τράπεζες ανέρχεται, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε 4,3 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, οι αμερικανικές εποπτικές αρχές επέβαλαν πρόσθετο πρόστιμο, ύψους 950 εκ. ευρώ, στις τράπεζες Citigroup, JP Morgan και Bank of America.
Ας σημειωθεί πως στο σκάνδαλο εμπλέκεται και η βρετανική Barclays, η οποία ωστόσο, δεν κατάφερε να επιτύχει κάποια συμφωνία με τις εποπτικές αρχές των προαναφερθέντων χωρών.
Επομένως, η έρευνα για την εμπλοκή της θα συνεχιστεί περαιτέρω και το πρόστιμο θα ανακοινωθεί κατά το προσεχές διάστημα.
Τέλος, οι εποπτικές αρχές απεφάνθησαν πως οι Deutsche Bank, Credit Suisse και Standard Charters απαλλάσσονται των κατηγοριών καθώς δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή τους.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης