Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνεται η πίεση στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου - Σε χαμηλά τεσσάρων ετών οι τιμές

tags :
Εντείνεται η πίεση στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου - Σε χαμηλά τεσσάρων ετών οι τιμές
Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στις 27 Νοεμβρίου στην Αυστρία
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών έχουν υποχωρήσει οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των προσδοκιών για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εντείνεται η πίεση προς τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) για μείωση της παραγωγής.
Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στις 27 Νοεμβρίου στην Αυστρία, με την προσοχή των αγορών να είναι στραμμένη στο αν θα καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να μειώσουν την παραγωγή. 
Η Σαουδική Αραβία, η οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει μόνη της σε μια μείωση της παραγωγής και έχει προσαρμόσει τις επίσημες τιμές προκειμένου να διατηρήσει το μερίδιο αγορά, ιδιαίτερα στην Ασία.
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο John Kilduff της Again Capital, το Ιράκ έχει διαμηνύσει ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής.
Η αγορά βρίσκεται στη διαδικασία πίεσης προς την κατεύθυνση της μείωσης στην παραγωγή, προσθέτει ο αναλυτής, όπως μεταδίδει το CNBC.
Το Κουβέιτ επίσης έχει τονίσει ότι η μείωση της παραγωγής δεν είναι πιθανή, ωστόσο το Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο πηγές του ΟΠΕΚ, ότι ενδεχομένως ο οργανισμός να προχωρήσει σε μείωση κατά 500 χιλ. βαρέλια την ημέρα, στα 30 εκατ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι η τιμή του μπρεντ υποχώρησε την Τρίτη κάτω από τα 81 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στα 81,48 δολ.
Το WTI διαμορφώθηκε οριακά υψηλότερα στα 77,48 δολ. το βαρέλι.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης