Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τίτλοι τέλους για το σκάνδαλο των συναλλαγματικών ισοτιμιών - Στα 1,5 δισ. το πρόστιμο των βρετανικών αρχών - Εν αναμονή της απόφασης των ΗΠΑ

Τίτλοι τέλους για το σκάνδαλο των συναλλαγματικών ισοτιμιών - Στα 1,5 δισ. το πρόστιμο των βρετανικών αρχών - Εν αναμονή της απόφασης των ΗΠΑ
Κορυφαίες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες μεταξύ των εμπλεκομένων
Κοντά στην «τιμωρία» των ενόχων για το σκάνδαλο χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών βρίσκονται οι εποπτικές αρχές σε Μ. Βρετανία, Ελβετία και ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι εποπτικές αρχές και των τριών χωρών βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τις εμπλεκόμενες τράπεζες, με τα επιβληθέντα πρόστιμα να ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σε συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές της Μ. Βρετανίας έχουν έρθει αρκετές εκ των εμπλεκόμενων τραπεζών, μεταξύ των οποίων η UBS, η Barclays, η Royal Bank of Scotland, η Citigroup, η JP Morgan και η HSBC.
Σύμφωνα με κορυφαία πηγή, το πρόστιμο που θα επιβληθεί στις τράπεζες αναμένεται να υπερβεί τις 1,5 δισ. στερλίνες.
Ας σημειωθεί πως το σκάνδαλο χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών οδήγησε στην απόλυση τουλάχιστον 35 traders.
Την ίδια ώρα, οι ελβετικές αρχές έχουν αποστείλει προειδοποιητικά σημειώματα σε περίπου 10 υπαλλήλους της UBS, οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Παράλληλα, οι αμερικανικές αρχές αναμένεται να ολοκληρώσουν λίαν συντόμως την έρευνα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το πρόστιμο αναμένεται να αφορά τουλάχιστον δύο τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Bank of America.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης