Τελευταία Νέα
Διεθνή

Α. Μας (καταλανός πρόεδρος): Στόχος δεν είναι οι εκλογές, αλλά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Α. Μας (καταλανός πρόεδρος): Στόχος δεν είναι οι εκλογές, αλλά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας
Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε πολιτικό αντικείμενο στα χέρια κανενός, τόνισε ο καταλανός πρόεδρος
Η Καταλονία βγήκε ενδυναμωμένη, όπως και η Ισπανία, από την ψηφοφορία της 9ης Νοεμβρίου, τόνισε ο καταλανός πρόεδρος, Αρτούρ Μας, κάνοντας μια εκτίμηση της διαδικασίας και τόνισε ότι «αποδείξαμε ότι δεν είμαστε πολιτικό αντικείμενο στα χέρια κανενός».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, στόχος δεν είναι οι εκλογές, αλλά ένα οριστικό δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι οι εκλογές αποτελούν μόνο ένα εργαλείο για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και πρόσθεσε ότι δεν στηρίζει τις πρόωρες εκλογές, αλλά ούτε αισθάνεται άβολα στην πιθανότητα προκήρυξης εκλογών.
Εν τω μεταξύ, σημείωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσουν συνομιλίες με όλα τα κόμματα που έχουν ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος ή υπέρ του δικαιώματος στην απόφαση.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στον ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, με σκοπό τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για έναν μόνιμο διάλογο.
Έτσι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να υπάρξει άρνηση στο καταφανές, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς την πραγματικότητα, που για την Καταλονία είναι η απόφασή της να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στην απόφαση.
Παράλληλα, ανέφερε ότι στη συμμετοχική διαδικασία της 9ης Νοεμβρίου έλαβαν μέρος περισσότερα από 2,3 εκατ. άτομα, ενώ σημείωσε ότι η κεντρική διοίκηση της Καταλονίας, Generalitat, τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στα πληροφοριακά της συστήματα.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι η καταλανική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ε.Ε. να υποχρεώσει την Ισπανία να πληρώσει την ευρωπαϊκή Οδηγία του 2011 με την οποία θα εγγυάται στα πιο ευάλωτα άτομα να μην μείνουν χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο τον χειμώνα.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης